Dorn-Breuss behandeling
de zachte ruggenwervel- & gewrichtcorrectiemethode

Met behulp van de Dorn-Breuss methode kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Rugpijn, hoofdpijn, midraine en nekklachten verdwijnen op een eenvoudige snelle manier.

De Dorn methode is een manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren.

Rug, nek en hoofdpijn klachten zijn veel voorkomende ongemakken in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden, minder sporten en meer stress hebben dan ze aan kunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal klachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden.

Doordat er in de beweging correctie van de beenlengteverschil, ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn therapie een zachte effectieve gewrichtsbehandeling. Dorn therapie is daarom ook zeer geschikt voor mensen die niet (de vaak pijnlijke weg) naar de chiropractor willen bewandelen.

De Dorn behandeling is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging. De client kan “huiswerk” mee naar huis krijgen zodat thuis de behandeling verder wordt gezet en zo het “geheugen” van het lichaam wordt gereset

De Dorn methode is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verdwijnen.

De basis van de Dornmethode is altijd de controle/correctie van het beenlengteverschil.

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!!

Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, (daarop staat de wervelkolom) en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, nekklachten hoofdpijn migraine etc.

Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

Bij Idelette Eijgelaar in Ommen heb ik deze cursus gevolgd. Zelf heeft zij de opleiding bij Dieter Dorn gevolgd dus bij de Bron

www.ideletteeijgelaar.nl/

Designed by Arthur Neulens