Wat is Nordic Walking

Nordic Walking is bedoeld voor jong en oud, om gezellig samen of alleen te beoefenen, als steuntje omdat normaal wandelen steeds moeizamer wordt, ideaal als alternatieve sport als men van een blessure herstellende is, maar ook om sportief bezig te zijn qua snelheid en/of conditie. Maar wat u ook wilt, alles wordt gedaan vanuit een goede en veilige Nordic Walking techniek. Nordic Walking is een technische sport waarbij techniek heel erg belangrijk is voor het maximale resultaat. Bij goed uitvoeren van de techniek is het een ideale fitnessactiviteit in de buitenlucht. De Nordic Walking sport beoefenen met de juiste techniek zorgt ervoor dat iedereen in balans bezig kan zijn.

Bij het Nordic Walking worden de spieren intensiever belast omdat de poles net dat laatste zetje geven. Het hele lichaam krijgt een complete work-out, tevens kunnen we het ouder proces vertragen omdat er ook veel coördinatie oefeningen in de techniek zitten, waardoor de hersenen en zenuwen om de spieren te activeren weer sneller gaan samen werken.


Nordic Walking is een actievere activiteit in vergelijking met wandelen, omdat vrijwel alle spieren in het lichaam net iets meer belast worden door de poles, dus een complete work-out maar dan in de buiten lucht. Mensen die graag willen sporten maar het zweten in een zaal niet zien zitten hebben met Nordic Walken een fantastisch alternatief.
Nordic Walking biedt meer stabiliteit en balans tijdens het beoefenen.
Nordic Walking is geschikt voor mensen met overgewicht, een fysieke beperking hebben of als alternatieve training als men herstellende is van een blessure of operatie.

Nordic Walking zorgt ervoor, dat het wandelen effectiever wordt, omdat mensen met name de rug- schouder- arm en beenspieren, door het gebruik van de poles tijdens het wandelen intensiever gebruikt worden.

De belasting Bij Nordic Walking blijft hetzelfde, maar de mensen kunnen ervaren dat het toch sneller gaat. Dit komt doordat de techniek effectiever is door het gebruik van de poles en elke stap net iets meer kracht of lengte kan geven in de armen en benen met dezelfde frequentie, hierdoor gaat men sneller wandelen terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt, bij wandelen komt de kracht voor het grootste gedeelte vanuit de benen. Het uiteindelijke resultaat is een effectievere training zonder dat de belasting op de gewrichten van de rug en benen toeneemt, tevens wordt de wandel houding steeds beter en gaat men meer rechtop lopen waardoor de houdingspieren ook getraind worden, en daardoor naar verloop van tijd eventuele lage rug klachten ook verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Nordic Walking is een ideale sport om te gebruiken bij gewichtsvermindering, fysieke fitheidverbetering, training van het uithoudingsvermogen, mentale weerbaarheid verbeteren omdat men nu wel een steuntje heeft en normaal wandelen niet of nauwelijks meer mogelijk is omdat men steeds met pijn loopt en is bestemd voor jong en oud.

Voor een afspraak neem dan contact met me op (tel. 06-48944910).

Designed by Arthur Neulens