Van Triggerpoint therapie naar Triggerpoint Coach

'Triggerpoints' zijn de medische benaming voor pijnlijke 'spierknoopjes'. Deze knoopjes blijken de meest voorkomende directe oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. De triggerpoints liggen vaak op een andere plek dan waar de symptomen zich bevinden en slechts weinig zorgverleners weten dit te herkennen. Wat dat betreft is het niet vreemd dat miljoenen mensen in Nederland ergens last van hebben, zonder dat iemand daar de vinger op kan leggen.

De meest geziene klachten bij ons duidelijk verbeteren in binnen enkele consulten:

1) Rugklachten (inclusief ischias, piriformis syndroom, slijmbeursonsteking, kleine hernia, discopathie en stijve hamstrings)
2) Hoofdpijn (o.a. spanningshoofdpijn, migraine, oorsuizen, duizeligheid en stijve kaakspieren)
3) Nek- en schouderklachten (pijn tussen schouderbladen, frozen schouder, slijmbeursontsteking, vastzittende wervels en stijve nekspieren)

Tijdens de Acupressuur (is iets anders dan acupunctuur) behandeling worden de pijnlijke punten onderzocht en ter plekke verholpen en is deze methode zonder dry needling, het kraken van gewrichten, pijnlijke massage of krachttraining. Door het uitvoeren van specifieke en pijnloze druk (5 op de schaal van 10), halen we als het ware de handrem van dit knooppunt er vanaf en zal de verkramping in de spier direct ontspannen. Tijdens deze eerste behandeling wordt ook aan de cliƫnt uitgelegd welke oefeningen hij/zij thuis zou moet uitvoeren (voor het maximale en snel resultaat) en dan komt het Triggerpoint Coach om de hoek kijken. Want samen gaan we aan de slag om de klachten op te lossen waarbij de zelfbehandeling van vitaal belang is (het geheugen van de spier moet reset worden naar de stand van voor de pijn). Binnen een paar behandelingen moet al resultaat merkbaar zijn. In de meeste gevallen geeft dit direct:
- meer kracht, lenigheid en stabiliteit
- minder pijn (verlichting) en stijfheid


Pijnklachten behandelen met triggerpoint therapie

Wat veel mensen niet weten is dat pijn, ook chronische pijn, veroorzaakt kan worden door spieren. Heb je het vermoeden dat dit bij jou ook het geval is? Neem dan contact op met mij als triggerpoint behandelaar.

Voor een afspraak neem contact met me op (tel: 06-48944910).


triggershop

Designed by Arthur Neulens