Ik ben geboren en opgegroeid in Geleen en op jonge leeftijd al betrokken bij de wandelsport.

Met name de KENNEDYMARS SITTARD, de tocht der tochten (in Limburg), loopt als een rode draad door mijn wandel leven. Bij de KMS Familie Mennen staat de rijke wandel geschiedenis van de familie Mennen (klik op jaartallen voor gedetailleerde gegevens) vermeld over de Kennedy Mars uit Sittard.

In 1987 ben ik getrouwd met Erica en is de nieuwe woonplaats Slek-Echt geworden, waar ik nog altijd woon.

Vanaf oktober 2003 is mijn wandel carriere in een stroomversnelling gekomen, mede door de goede begeleiding van de snelwandelaars Fred Röhner, Hans van Wakeren en met name Pedro Huntjens (hij heeft me persoonlijk getraind) die lid zijn van A.V.UNITAS in Sittard. Jongens hartelijk dank het is een onvergetelijke ervaring geweest voor mij persoonlijk en ons als familie.

In 2008 ben ik begonnen aan de offieël erkende opleiding Allround Wandelsport Instructeur. Voor mij was deze opleiding een geschenk uit de hemel. Vanaf nu kon ik mijn praktische ervaring met de theorie verbinden. Mijn eerste wandel groepje op de Slek is in november 2008 van start gegaan. Daarna heb ik vele mensen begeleidt en opgeleid zoals Nordic Walkers, Sportief Wandelgroepjes, Snelwandelaars, hardlopers. Tevens ook diverse lezingen gegeven over trainingsmethodes in sportzaken en scholen.

Voor mij is dit een logische overstap van topsport naar het trainen/begeleiden van andere sporters en mensen die willen gaan beginnen.

In september 2012 begonnen aan de volgende stap in mijn sport carriere om het complete plaatje te hebben om de sporter en medemens bij te staan. In november 2013 geslaagd voor de opleiding Sport Massage. Deze opleiding is landelijk erkent door het NGS.

Vanaf 2013 gestart met de opleiding TriggerpointCoach. Mensen behandelen en begeleiden met problemen welke te herleiden zijn naar spierproblemen. In februari 2015 geslaagd voor module 3.

2014 Kinesiotaping cursus gevolgd.

2014 Ayurveda cursus afgerond.

2014 vergunning van de gemeente Echt-Susteren goed gekeurd om aan huis een praktijk te starten. Heb een speciale behandel kamer ingericht, zodat rustig en discreet de behandelingen uitgevoerd kunnen worden.

2015 Stoel massage opleiding afgerond.

Door opsomming van bovenstaande specialismen, is er een totaal plaatje ontstaan rond de cliënt. Bij mij staat de cliënt centraal en als we samen aan de slag gaan en weten dat we allebei specialisten zijn (ik met mijn kennis en kunde) en de cliënt (serieus uitvoeren van de oefeningen) zou er binnen 5 behandelingen al zichtbare verbetering moeten plaats vinden.

Heb ook door de jaren heen, maar vooral tijdens mijn topsport periode, mensen om me heen verzameld die voor u klaar staan als er iets extra’s verwacht wordt en mijn kennis en kunde niet toereikend is. Zal u daarin adviseren..

Designed by Arthur Neulens