Snelwandel trainingen

Vanuit balans trainen werken aan een betere conditie en gezondheid

Snelwandelen is een technisch onderdeel van de wandelsport, en vergt buiten een goede conditie ook een goede techniek, lenigheid, uithoudingsvermogen, positieve mentaliteit, doorzettingsvermogen en goed ontwikkelde spieren zowel qua spierlengte en kracht. Het is bedoeld voor Sportief wandelaars en wedstrijdlopers die, prestatie gericht zijn. Beginnende of gevorderde wandelaars die de snelwandel techniek willen leren. Iedereen kan aan zijn trekken komen en ik als trainer zorg ervoor dat iedereen zijn persoonlijke doelen kan realiseren door het persoonlijk advies die ik voor, tijdens en na de trainingen kan geven. Persoonlijk advies tussen de trainingen kan gebeuren via de mail en/of Facebook. Natuurlijk zal er een wisselwerking plaats vinden om die doelen te bereiken. Ook kan het zijn dat tijdens de trainingen iedereen zijn eigen programma gaat afwerken. Ik als trainer zorg voor een gevarieerd programma en parcours, en dat de groep bij elkaar blijft zodat de groepsdynamiek maximaal is. Deze snelwandel trainingen zijn bedoeld voor deelnemers die sneller willen- en/of wedstrijden willen lopen, langere afstanden beter willen lopen of voor bepaalde doelen te halen. Er wordt in balans getraind waarbij plezier en werken aan een betere- conditie en geestelijke gezondheid centraal staat waarbij steeds aan de zwakke schakels gewerkt wordt. Er wordt altijd gebruik gemaakt van een Polar hartslag meter tijdens de trainingen. De opnames van een slow-motion camera kunnen ook gebruikt worden om hetgene ik zeg te onderbouwen met beelden. Er bestaat de mogelijkheid dat we snelwandel wedstrijden gaan lopen. Als de ontwikkeling zo goed is, is het mogelijk dat we naar centrale snelwandeltrainingen gaan waarbij de top van Nederland en Belgiƫ aanwezig is.

De trainingsduur kan variƫren van 1,5 uur door de week tot ca. 3 uur in het weekend en vindt plaats onder mijn persoonlijke begeleiding. De 2 trainingen door de week bestaan grotendeels uit oefeningen en 1x per 2 weken uit een intervalgedeelte. In het weekend staat de duur training centraal.
Deze doordeweekse trainingen, bestaan uit warming-up, rek/strek oefeningen, (interval gedeelte), techniek training en cooling-down zijn bedoeld om specifieke spier lengte, techniek en spierkracht op te bouwen. In het weekend bestaat de nadruk op duurtraining, waarbij we de belastbaarheid en uithoudingsvemogen van de spieren gaan vergroten.

Het beste rendement krijgt men als men verdeeld over de week 3x minimaal 1 uur in de juiste hartslag frequentie (belastbaarheid), consequent en een langere periode (lees: vanaf 6 maanden) wordt uitgevoerd. Dus we gaan doelen stellen voor de korte maar ook voor de langere termijn.

Meldt u aan voor een gratis en vrijblijvende training.

Voor een afspraak neem dan contact met me op (tel. 06-48944910)

Een interview met Victor Mennen over het snelwandelen

Designed by Arthur Neulens