Sportief Wandel trainingen

Vanuit balans trainen werken aan een betere conditie en gezondheid

Wandelen is een laagdrempelige sport voor jong en oud, ontspannend, prestatie gericht, beginnend of gevorderde wandelaars. Iedereen kan aan zijn trekken komen en ik als trainer zorgd ervoor dat iedereen zijn persoonlijke doelen kan realiseren door het persoonlijk advies die ik voor, tijdens en na de trainingen kan geven. Ook kan het zijn dat tijdens de trainingen iedereen zijn eigen programma kan afwerken. Ik als trainer zorg voor een gevarieerd programma en parcours, en dat de groep bij elkaar blijft zodat de groepsdynamiek maximaal is. Deze wandeltrainingen zijn bedoeld voor deelnemers die sneller willen gaan lopen, langere afstanden willen lopen of voor conditie verbetering, gewichtsreductie of om de dagelijkse stress eruit te lopen. Mensen welke herstellende zijn van een sportblessure of chronische pijn hebben bij dagelijkse activiteiten krijgen eerst een intake gesprek, met eventueel een privé training om van daar uit een plan van aanpak te maken. Er wordt in balans getraind waarbij plezier en werken aan een betere- conditie en geestelijke gezondheid centraal staat. Naar mate men intensiever gaat sporten wordt er ook gebruik gemaakt van een Polar hartslag meter.

De training duur is ca. 1.5 uur en vindt plaats onder begeleiding van een Gediplomeerd Allround Wandelsport Instructeur.
Deze trainingen, bestaande uit warming-up, rek/strek oefeningen, interval gedeelte en cooling-down zijn bedoeld om conditie verbetering en specifieke spier lengte en spierkracht op te bouwen. na een warming-up en het uitvoeren van rek/strek oefeningen aan uw uithoudingsvermogen getraind wordt door middel van een gevarieërd trainingsaanbod wat kan bestaan uit een duurtraining (waarbij de nadruk ligt op 1,5 uur een afstand afleggen) of een interval training waarbij de nadruk ligt op het verhogen van uw basis snelheid). We werken steeds aan de “zwakste schakel”en daardoor is de training en het parcours ook nooit hetzelfde.

Na afloop van een training is er altijd een cooling-down gedeelte om de spieren al helpen tijdens de herstel fase tussen de trainingen.

Het beste rendement krijgt men als men verdeeld over de week 3x minimaal 1 uur in de juiste hartslag frequentie (belastbaarheid), consequent en een langere periode (lees: vanaf 6 maanden) wordt uitgevoerd. Dus we gaan doelen stellen voor de korte maar ook voor de langere termijn.

Een fitheids/conditietest (UKK-Test) vooraf met een periodieke herhaling is mogelijk.

Iedere wandelaar, sportiefwandelaar, snelwandelaar en nordic walker is van harte welkom bij deze trainingen.

Als je niet alleen wilt lopen, omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten en ervaringen wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar meld je aan en loop met ons mee.

Meldt u aan voor een gratis en vrijblijvende training.

Voor een afspraak neem contact met me op (tel: 06-48944910).

Designed by Arthur Neulens