Binnen gezondheidscentrum TopZorg Weert is Victor Mennen een samenwerking aangegaan met het team van Topfysiotherapie van der Zanden. De praktijkhouder is Olaf van der Zanden. Hij studeerde fysiotherapie, manuele therapie, echografie, psychologie en klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI). Olaf begeleidt diverse amateur- en topsporters op gebied van voeding, prestatieverbetering en herstelbevordering. Daarnaast helpt hij sporters bij blessures middels diagnostiek, informatie, advies en zo nodig behandelingen. Voor de stichting Gaan voor Goud is hij tevens casemanager Zorg.

Victor en Olaf hebben elkaar leren kennen tijdens de begeleiding van enkele triatleten voor de Iron Man 2017 in Maastricht. Uit de contactmomenten die daarna volgde is de samenwerking ontstaan. Aangezien binnen TopZorg Weert een plaats vrij kwam voor een sportmasseur, werd de praktische samenwerking snel geëffectueerd.
Bij intensieve amateursport en bij topsport is het onderhouden van het lichaam van groot belang. Dat is waar de sportmasseur de sporter kan helpen. Bij blessures gaat het om pathologie (er is schade) en dan is de fysiotherapeut de aangewezen deskundige. Na een blessure kan de sportmasseur de sporter helpen tijdens het verder opbouwen van de sportbelasting. Op die manier heeft een samenwerking meerwaarde …. vooral voor de sporter! Een massage is ook aan te bevelen voor iedereen die fit wilt blijven.

Onderhoud van de spieren is voor iedereen erg belangrijk om al de leuke dingen te blijven doen en zo de kleine ongemakken voor te blijven.


Designed by Arthur Neulens