Wellness massage

Veel mensen worden geleefd door hun agenda en komen minder aan hun eigen innerlijke rust toe, waardoor men uit balans kan komen. Een wellness- of ontspanningsmassage is een methode om deze spanning, stress uit het lichaam te masseren waardoor blokkades in het lichaam weer open wordt gemaakt, en je energie weer kan stromen door je lichaam om weer goed te kunnen functioneren. Zoals ik vaak zeg is het werken aan de zwakste schakel heel belangrijk om progressie te kunnen boeken in hetgene men als doel heeft te bereiken. Als sporter weet ik als geen ander dat bij dit gedeelte van het sporten hier niet bij wordt stil gestaan omdat een sporter steeds weer verder wil, maar als men geestelijk even een tegenslag heeft, of de puzzelstukjes van je leven even niet meer geordend liggen, kan een wellness massage je hierin helpen. Een ontspanningsmassage heeft een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling, je energie banen gaan weer open Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt.

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage is een van de behandelmethoden binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda. Ayurvedische massage wordt toegepast ter ontgifting, verjonging, ontspanning, preventief en ter behandeling van eventuele klachten. Met warme natuurlijke olie wordt gemasseerd naar de voeten, armen en het hoofd en men voelt letterlijk de spanning uit het lichaam stromen.

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage is een relatief nieuwe vorm van massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken. Bij triggerpointmassage worden deze 'spierknopen' opgezocht en gemasseerd. Een van de populairste methoden onder masseurs is die van Clair Davies, de auteur van het Handboek triggerpoint-therapie. Binnen deze methode wordt gebruikgemaakt van korte diepe knedingen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat de patiƫnt dit zelf meerdere malen per dag herhaalt, waarbij het gebruik van massagehulpmiddelen vaak de voorkeur krijgt of zelfs noodzakelijk is. In deze ben ik dan ook een Triggerpoint Coach zodat u thuis zelf aan de slag kunt.

Stoelmassage (staat in 2015 op het programma)

Stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel die wordt meegebracht door de behandelaar. Er komt geen olie aan te pas. Het is erg laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt. Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt daardoor weer goed in balans. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties erdoor kunnen verbeteren.

Voor een afspraak neem contact met me op (tel: 06-48944910).

Designed by Arthur Neulens